iunie 06 2022 0Comment
Scandura rindeluita

Ce face ca scandura rindeluita 4m sa fie o necesitate in constructii?

In domeniul constructiilor se folosesc numeroase materiale, lemnul fiind unul preponderent utilizat, prin prisma usurintei cu care poate fi prelucrat. Materialele folosite in constructii trebuie sa prezinte o buna calitate, astfel incat constructia respectiva sa corespunda cerintelor de rezistenta. Dintre acestea, scandura rindeluita 4m este foarte utilizata in numeroase lucrari, de la cele mai simple si pana la cele mai complexe.

Scandura rindeluita 4m – beneficiile folosirii acesteia in constructii

Cea mai mare caracteristica a scandurii rindeluite este aceea de a putea fi folosita fara a necesita alte prelucrari in prealabil. Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care tamplarii si nu numai aleg sa le folosesca la dusumele sau pentru placarea plafoanelor si a peretilor. Fiind usor de lucrat cu ea, scandura rindeluita 4m este utilizata in lucrari de amploare precum cladirile.

Scandura rindeluita 4m nu se foloseste doar in constructia cladirilor ci in proiecte de amenajare, cu precadere pentru poduri. Aceasta face parte din categoria lemnelor cu sectiune dreptunghiulara de foarte buna calitate, cu o mare rezistenta la foc, ceea ce o situeaza in topul materialelor de constructii atunci cand exista lucrari de amenajare. De asemenea, alta caracteristica importanta detinuta de scanduri este faptul ca prezinta o foarte buna rezistenta la forfecare.

Poate fi folosita scandura rindeluita 4m pentru lucrari de interior?

Raspunsul este DA. Scandura rindeluita 4m nu se foloseste doar pentru lucrarile de exterior. Este un material lemnos des utilizat si in lucrari de interior, insa pentru a putea fi folosita in astfel de situatii, trebuie supusa unor procese initial, procese precum vopsit, lacuit si ceruit. Ca si procedeu de productie, este confectionata dintr-un material durabil, rasinos, tratat pentru indepartarea daunatorilor, pentru o buna protectie a suprafetei. Pentru a realiza lucrari de calitate, scandurile sunt imperativ necesare, astfel incat sa existe garantia unei lucrari cu un grad mare de durabilitate.

andrei-roman

Write a Reply or Comment