martie 03 2022 0Comment
Alege cantitatea necesara de material de constructie dintr-un depozit cherestea

Alege cantitatea necesara de material de constructie dintr-un depozit cherestea

Atunci cand vine vorba de construirea unei case sau a oricarui tip de locuinta, materialul de cherestea se integreaza perfect pentru astfel de proiecte, avand o multime de avantaje. Cheresteaua se obtine prin procedee speciale de prelucrare a lemnelor de origine foioasa si rasinoasa. Acest material de constructie se poate gasi intr-un depozit cherestea, fiind pastrat in cele mai bune conditii.

Cum este depozitata cheresteaua?

Cel mai bun spatiu pentru pastrarea in conditii excelente a cherestelei este un depozit special amenajat. In ceea ce priveste construirea unui depozit, este important sa se urmeze cateva aspecte deosebit de importante, astfel incat lemnul sa nu sufere modificari defavorabile. In primul rand, lemnul trebuie sa fie pozitionat intr-o zona in care aerul circula constant, pentru ca lemnul sa fie ventilat usor.

Un depozit cherestea este impartit in mai multe zone, care difera in functie de pasii de prelucrare a cherestelei. Astfel, exista zona de descarcare, in care lemnul este colectat inainte de prelucrare. Zona de taiere este zona in care se prelucreaza lemnul, iar in zona de depozitare se pastreaza cheresteaua deja prelucrata. Cheresteaua este sortata si trece printr-un proces de uscare naturala, in care se modifica umiditatea materialului de la 90-100% la 16%. Ulterior, se obtine o umiditate de 8% pentru lemnul de origine rasinoasa si 6% pentru lemnul care urmeaza sa fie folosit pentru exterior.

Tipuri de cherestea

In cadrul unui depozit cherestea, ai posibilitatea de a opta pentru mai multe tipuri de cherestea, in functie de planurile tale de constructie. Exista cherestea tivita scurta sau aburita, sau cherestea netivita. In functie de calitatea materialului, cheresteaua poate fi de clasa A- calitate foarte buna, clasa B- calitate medie si clasa C- calitate slaba a materialului. Daca ai in plan un proiect de constructie bine pus la punct, poti alege cantitatea, dimensiunea si calitatea materialului de constructie dintr-un depozit, in functie de nevoile tale. 

andrei-roman

Write a Reply or Comment